sunnuntai 21. joulukuuta 2014

21. Luukku

Vielä muutamia kuvia sateisesta Nizzasta :) 
Kuvat on otettu jo aikaisemmin, kun oli vielä viileää ja sateista.
Joku tuossa jo ehti valittelemaankin, kun on niin paljon kaupunkikuvia.
Mutta tällaista tämä nyt on, sisustusjuttuja ja joulukoteja löytyy esimerkiksi sivupalkin 
kauniista blogeista :)


Eilen lapset koristelivat Ikean valmiin piparkakkutalon.
Joskus on niin vapauttavaa mennä siitä, mistä aita on matalin!
 Siinä se nyt nököttää kaikessa komeudessaan ja aattona syödään talo jälkkäriksi.
Onneksi Nordic temptations-kaupasta sai tilattua perinteisiä suomalaisia jouluruokia, 
jotka valmistetaan heillä paikan päällä.
Eihän mikään korvaa oman äitin kokkauksia, mutta näillä mennään tämä erilainen joulu :)

Täällä on ollut tänään niin kaunis aamu❤️ 
Tuossa ulkona on nyt 20°c lämmintä auringon paisteessa ja 
lapset leikkivät siellä t-paidat päällä.
On hassua huomata, ettei joulumieli ole kylmyydestä kiinni :)

Tässä teille vielä edellisten vuosien 21. luukkuja:

Anne

3 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta joulukalenterista! Mitä ovat nuo veikeännäköiset herkut pahviboxissa lapsesi kädessä?

    VastaaPoista
  2. Hei! Herkut ovat churroja, jotka maistuvat taivaallisilta lämpiminä viileässä illassa <3 Näin Churroista wikipediassa:

    "Churro, katalaaniksi xurro, on espanjalainen uppopaistettu pitkä leivonnainen, joka on Espanjasta levinnyt mm. Ranskaan ja latinalaiseen Amerikkaan. Churron valmistukseen käytetään jauhoja, öljyä, ripaus suolaa ja joskus mausteena hiven sitruunaa. Churrot syödään yleensä aamiaisena paksun, melkeinpä vellimäisen kaakaon kanssa tai vain sellaisenaan tuoreena sokerissa pyöritettyinä. Churro on poikkileikkauksesta katsoen yleensä kuusikulmainen, mikä johtuu taikinan pursottamisesta tähden muotoisen erikoispursottimen läpi.

    Churro kuuluu etenkin Madridin ruokakulttuuriin, joten kaupungissa on tiheästi churroihin erikoistuneita churreríoita. Muualta Espanjasta varsinaisia churreríoita on vaikea löytää, mutta churroja myyviin kärryihin tai kojuihin voi törmätä missäpäin maata tahansa. Tällöin tosin saattaa olla kyse paitsi perinteisestä churrosta, myös jostain churron variantista, kuten porrasta tai tejeringosta.

    Churroja syödään aamiaiseksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi. Niiden sanotaan olevan alkujaan paimenten kehittämä leivonnainen, joka on voitu valmistaa ilman uunia."

    Lainaus otettu täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Churro

    VastaaPoista
  3. Tänä jouluna tämä sinun "joulukalenterisi" on juurikin näiden kauniiden kaununki-ja putiikkikuvien taki aivan ihana!!! Näin kauniita maisemia minä ainakaan en ole koskaan nähnyt:) Eihän sitä aina tarvitse toisten kotiin kurkkia ja niinkuin sanoit sisustusblogeja kyllä löytyy pilvinpimein!! Aivan jo jännittää minkälaista sielläpäin on uutenavuotena:)) Ihanaa Joulua teidän perheelle! t. Tarja

    VastaaPoista

On kiva saada teiltä lukijoilta kommentteja! :)